Ambacht en design. In gesprek met Rene van Someren R&D Manager en Albert van de Breevaart algemeen directeur bij Metalura over innovatie en noviteiten.

Bij de ontwikkeling van nieuwe producten betrek ik iedereen in het bedrijf
Rene van Someren: “Als R&D Manager ben ik bij Metalura verantwoordelijk voor alle innovaties, maar bij de ontwikkeling van nieuwe producten betrek ik iedereen in het bedrijf. Bij Metalura zijn we met zijn allen dagelijks met innovatie bezig; van R&D, de engineers tot de monteurs op locatie. We luisteren naar de wensen van onze klanten, de bezoekers in de showroom en naar onze leveranciers. We kijken naar trends in de markt.”

Innovatie en ontwikkeling
Rene van Someren: “Bij Metalura heeft de afdeling R&D echt een belangrijke en serieuze rol om hoogwaardige kwalitatieve producten te maken. Alle producten in ons assortiment ontwikkelden en produceerden we zelf, daarom is Metalura ook echt goed in maatwerk. Tijdens het ontwikkelproces van Steel-ART proces ging ik ook met de monteurs mee op locatie om Steel-ART in te bouwen. Het is bijzonder om een product dat we hebben ontwikkeld zelf bij de mensen thuis op te bouwen en te horen dat ze er echt heel erg tevreden over zijn. Dat is en blijft gewoon speciaal. Van de verkoopadviseurs krijg ik ook regelmatig feedback. Als iedereen enthousiast is, is het ontzettend leuk om nieuwe producten te ontwikkelen. Daarentegen is het belangrijk dat er ook draagvlak in de organisatie is om nieuwe producten te ontwikkelen en te verkopen.”

Albert van de Breevaart algemeen directeur: “We blijven innoveren. Momenteel werken we aan een aantal nieuwe producten. Eén daarvan is al bijna in productie en dat is een ultramodern theehuis. Een minituinkamer in de kenmerkende Metalurastijl. Smaakvol en strak design, in glas en aluminium. Multifunctioneel en rondom te openen. Binnenkort presenteren we meer noviteiten.”

×

Inspiratie boek aanvragen

Ontdek ons aanbod in alle rust, én in uw luie zetel. Onze brochure toont u een waaier aan mogelijkheden voor uw tuin, terras of balkon. Ook bieden we een kijkje achter de schermen van ons productieproces, waar alles draait om kwaliteit en maatwerk.

Gratis inspiratieboek