Innovatie
Rene: “Albert raakte eind 2018 in gesprek met een van onze leveranciers over de groeiende vraag naar stalen binnendeuren geïnspireerd op de jaren 20 en 30. Zo ontstond het idee om ook stalen buitendeuren te ontwikkelen op basis van profielen. Albert vroeg mij na te denken over de mogelijkheden om onze glazen panelen te ontwikkelen in een steellook design. Binnendeuren in deze stijl zijn er volop, maar voor buitenoplossingen waren deze deuren niet geschikt. Inmiddels is Steel-ART echt een succesverhaal.”

Uniek systeem
Albert: “De reacties op Steel-ART zijn hartverwarmend. We krijgen regelmatig te horen dat mensen jarenlang gezocht hebben naar dit type glazen schuifwanden, maar er eerder geen vergelijkbaar product op de mark was. De glazen Steel-ART wanden zijn opgebouwd uit profielen en daardoor interessanter in prijs dan ambachtelijke systemen die ook in steellook design worden aangeboden. Dankzij het vouw-/draaisysteem zijn de wanden volledig weg te klappen en maken ze uiterst efficiënt gebruik van de ruimte. Het vouw-/draaisysteem is zowel staand als hangend leverbaar.”

Stijlvolle trendsetter voor buiten
Albert: “Metalura is de specialist in het creëren van beschermde buitenruimtes. Een tuinkamer bouwen we tegen de woning aan, zo wordt de tuin dichter naar de woning gebracht. Steel-ART beschikt niet over geïsoleerde profielen, maar de deuren zijn wel geluidsisolerend. Daarom is Steel-ART ook een zeer geschikte kantooroplossing. Bij buitenoplossingen zien we nu ook steeds meer combinaties, zoals volglas panelen aan de zijkanten van een overkapping en Steel-ART aan de voorzijde voor een smaakvol aanzicht.”

Smaakvol en ultramodern
Rene: “Bij de ontwikkeling van nieuwe producten betrek ik iedereen in het bedrijf. Bij Metalura zijn we samen dagelijks met innovatie bezig; van R&D, de engineers tot de monteurs op locatie. We luisteren naar de wensen van onze klanten, de bezoekers in de showroom, naar onze leveranciers. We kijken naar trends in de markt. Bij Metalura heeft de afdeling R&D echt een belangrijke en serieuze rol om hoogwaardige kwalitatieve producten te maken. Alle producten in ons assortiment hebben we zelf ontwikkeld en kunnen we zelf produceren, daarom is Metalura ook echt goed in maatwerk.
Tijdens het Steel-ART proces ben ik ook met monteurs mee geweest op locatie om Steel-ART in te bouwen. Het is bijzonder om een product dat we hebben ontwikkeld bij de mensen thuis op te bouwen en te horen dat ze er echt heel erg tevreden over zijn. Van de verkoopadviseurs krijg ik ook regelmatig feedback. Als iedereen enthousiast is, is het ontzettend leuk om nieuwe producten te ontwikkelen. Daarentegen is het ook belangrijk als er draagvlak in de organisatie is om nieuwe producten te willen ontwikkelen en verkopen.”a

Albert: “Momenteel werken we aan een aantal nieuwe producten. Een daarvan is als bijna in productie en dat is een ultramodern theehuis. Een minituinkamer in de kenmerkende Metalurastijl. Smaakvol en strak design, in glas en aluminium. Multifunctioneel en rondom te openen. Binnenkort presenteren we meer noviteiten.”

×

Inspiratie boek aanvragen

Ontdek ons aanbod in alle rust, én in uw luie zetel. Onze brochure toont u een waaier aan mogelijkheden voor uw tuin, terras of balkon. Ook bieden we een kijkje achter de schermen van ons productieproces, waar alles draait om kwaliteit en maatwerk.

Gratis inspiratieboek