In gesprek met Bennie Rozema, projectadviseur bij Metalura

Bennie Rozema is de aangewezen persoon als het om glazen wandsystemen gaat. Bennie is als projectadviseur al zo’n zes jaar werkzaam bij Metalura en medeverantwoordelijk voor het grote succes van Steel-ART Design, de mooie luxe steellook glazen draai-vouwsystemen. Hij vertelt dat de kwaliteit ontzettend goed is. Exclusief, zeer degelijk, veilig en soepel lopend. Bennie is er zéér enthousiast over.

Metalura heeft Steel-ART Design in 2019 officieel geïntroduceerd. “We hebben héél veel vraag naar de luxe steellook glazen draai-vouwsystemen. Vooral mensen die al een houten overkapping hebben staan of die de stijl van stalen kozijnen ook buiten willen doorvoeren. Zo creëren onze klanten meer samenhang met het interieur, als ze binnen bijvoorbeeld al stalen taatsdeuren hebben. Ik merk dat veel mensen eenheid erg belangrijk vinden.”

Innovatie en ontwikkeling
Een innovatie die Metalura het afgelopen jaar heeft doorgevoerd is maatwerk in de glas- en roedeverdeling in Steel-ART. Bennie vervolgt: “We kunnen de roedes volledig naar wens indelen.
Een mooi voorbeeld hiervan is het project in Oud-Beijerland. Daar hebben we om aan de klantspecifieke wensen tegemoet te komen, in het ontwerp de grenzen opgezocht. De wens van de familie Duifhuizen was om de lijnen van ons Steel-ART systeem mooi overeen te laten komen met het lijnenspel van de bestaande kozijnen in de woning. De roedeverdeling van het Steel-ART beglazingsysteem is daarop zo aangepast en geplaatst dat de panelen nog steeds volledig open kunnen.”

Steellook design
Met het unieke Steel-ART systeem is Metalura trendsetter in de markt. “We zien wel meer aanbieders die ook een soort steellook wandsysteem opnemen in het assortiment, maar wij hebben ons als Metalura hier volledig in gespecialiseerd en maken dit zelf in onze eigen productiehal. Ons unieke systeem wordt volledig vervaardigd van hoogwaardig aluminium. Wij laten dit voorzien van een speciale structuur poedercoating. Hierdoor krijg je die mooie exclusieve look van de stalen deuren. De industriële uitstraling past vrijwel in iedere stijl. De panelen en deuren worden exact op maat gemaakt.”
Bij de meeste geïnteresseerden gaat de voorkeur uit naar de originele zwarte steellook, maar in principe zijn alle RAL-kleuren door Metalura leverbaar.

Lekker beschut achter het glas
Mensen ervaren steeds meer de noodzaak om als het even mooi en zonnig weer is, ook echt beschut buiten te kunnen zitten. “Het doel van onze prachtige glazen wandsysteem is dan ook om een heerlijk beschutte buitenruimte te creëren. Vaak is de wind een vervelende speler. Met een overkapping met onze glazen wanden zitten mensen niet binnen, maar ook niet buiten; dat is het grappige. Je kunt namelijk de glazen wanden in de zomer volledig openzetten. In het voorjaar gedeeltelijk open en in de winter helemaal gesloten. Zo kun je het hele jaar van het beschutte buitenleven genieten.
Laatst was ik bij iemand op bezoek met echt een prachtig uitzicht, maar die had altijd last van de wind op zijn terras en kon hierdoor vaak niet buiten zitten. Een transparant glazen wandsysteem is dan dé perfecte oplossing om tóch buiten te kunnen zitten maar dan lekker beschut zonder last te hebben van de wind.”

Ook in coronatijd
Wat Bennie Rozema in coronatijd veel terugkrijgt van mensen met opgroeiende kinderen, is dat een overkapping of veranda die kan worden afgesloten met de glazen wandsysteem van Metalura voor de jongeren echt een ideale plek is om te chillen. “Zij hebben in deze tijd in het weekend geen plekken om naartoe te gaan. In plaats van bij hun ouders binnen te moeten zitten, kiezen ze graag voor de overkapping of veranda. De jeugd kan zich op deze manier echt even afscheiden. Daarnaast reduceren de glazen wandsystemen tot 22 decibel geluid en hoeft de buurt minder mee te genieten als de jeugd daar lekker zit.”

Bezoek bij u thuis
Bennie vervolgt: “We laten ons graag uitnodigen bij de klant thuis om de locatie goed te bekijken en de wensen te bespreken, maar ik merk ook dat onze klanten vaak ons product in het echt willen ervaren. Een glazen paneel ook echt even in hun handen voelen. Onlangs heb ik, omdat de showroom vanwege de coronamaatregelen gesloten was, geïnteresseerden meegenomen naar een opgeleverd project. Zo konden ze ervaren hoe veilig ons glas is.” Metalura gebruikt uitsluitend gehard veiligheidsglas, dat vijf keer sterker is dan normaal glas en bestand tegen orkaanwindkracht twaalf.
“We hebben de afgelopen jaren ook een groot aantal mooie projecten opgeleverd en deze gefotografeerd. Duidelijke foto’s zijn heel belangrijk, zodat ik mensen kan inspireren en zij voor zich kunnen zien wat glazen wanden in hun situatie doen. Een mooi voorbeeld is een project in Valkenburg. Deze mensen hebben een vaste veranda aan de woning. Met volledig transparante glazen wanden hebben zij een open effect volledig behouden. Hierdoor kunnen onze klanten veel vaker gebruik van deze ruimte maken en kijken ze uit op hun mooie ruime tuin. Deze bewoners zijn heel tevreden en daar doe je het toch voor hè?”

×

Inspiratie boek aanvragen

Ontdek ons aanbod in alle rust, én in uw luie zetel. Onze brochure toont u een waaier aan mogelijkheden voor uw tuin, terras of balkon. Ook bieden we een kijkje achter de schermen van ons productieproces, waar alles draait om kwaliteit en maatwerk.

Gratis inspiratieboek