Een overkapping is een heerlijke plek om te verblijven. Zeker in de zomermaanden en de vroege herfst is het onder het glazen dak heerlijk beschut. Maar in Nederland krijgt u helaas geen ‘mooi weer garantie’. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om uw overkapping uit te breiden of uw tuinkamer aan te kleden met comfortabele oplossingen om het er sfeervol en aangenaam te maken. Ook als het regent, koud is en waait of juist heel zonnig en warm is.

 

Zonwering

Zonwering is een waardevolle toevoeging aan uw overkapping of tuinkamer, zeker als een deel van de dag de zon vol op het glas staat. In de zomer kunnen de temperaturen flink oplopen, waardoor het onder de overkapping of in de tuinkamer ook steeds warmer wordt. Met zonwering creëert u schaduw en houdt u controle over de temperatuur. Onderdakzonwering zorgt voor extra sfeer en dempt hol geluid. Onderdakzonwering heeft een isolerende werking en houdt als het buiten afkoelt de warmte langer vast.

Onderdakzonwering wordt onder het glas gemonteerd, is beschikbaar in vele kleuren, dessins en uitvoeringen en elektrisch bedienbaar.

 

Heaters

Als het onder de overkapping of in de tuinkamer fris is, biedt een terrasheater of een terrasverwarmer uitkomst. Welke variant het best passend is, hangt af van uw situatie en wensen.

Wilt u graag een gasverwarmer met sfeervolle vlammen, liever het gemak van een elektrische terrasverwarmer of geniet u juist van een vuurtje gestookt met echt hout? Alle verwarmers zorgen voor een comfortabele warmte. Wilt u de terrasverwarmer ook op andere plekken gebruiken, zoals op het terras? Dan is een mobiele variant beter geschikt.

Wilt u snel een comfortabele warmte onder de overkapping, dan is een elektrische terrasheater ideaal. Al is het goed om na te gaan of één voldoende is of dat er twee nodig zijn om de ruimte goed te kunnen verwarmen.

 

Subtropische planten in uw overkapping

Een overkapping of tuinkamer is als verlengstuk van de tuin dé perfecte plaats om met planten het natuurlijke buitenleven ook naar binnen te halen. In een tuinkamer krijgen planten meer beschutting dan in een overkapping. Onder de overkapping of in de tuinkamer ontstaat een soort microklimaat waar planten prima gedijen, ook de lichtinval is ideaal. Een mooie, snelgroeiende plant voor in een tuinkamer, en een echte blikvanger, is een bananenboom. Ook de cactus, orchidee of ficus zijn heel geschikt.

Onder de overkapping zijn de temperatuurverschillen groter en is het verstandig om daar rekening mee te houden, bij de keuze voor planten en bloemen. En als het vriest moet u de planten waarschijnlijk ook goed beschermen, door ze in te pakken tegen de vorst. En seizoensbloeiers in potten zijn natuurlijk ook heel decoratief. Meer kleur op tafel? Zet in het voorjaar een vaas met mooie snijbloemen neer.

 

 

Tuinmeubelen

Een overkapping of tuinkamer leent zich uitstekend voor een mooie styling, daarbij heeft u de keuze om de styling aan te passen op de tuin of juist aan te laten sluiten op de inrichting binnen om de woonkamer naar buiten te verlengen. Of als derde optie om een geheel andere stijl te kiezen. Lekker zitten kan met een zithoek of een comfortabele loungebank. Een hangstoel geeft het geheel een speels effect. Met een barset creëert u een eigen bar in de tuin. Liever een wat praktische inrichting? Kies dan voor een loungeset met een verhoogde tafel. Dan heeft u een fijne plek om te dineren, maar kunt u na de maaltijd ook gezellig naborrelen op de loungebank.

Meer sfeer ontstaat met sierkussens in vrolijke kleuren. Breng nog meer kleur aan met mooie manden met lekker warme dekens. Ook ideaal als het even wat frisser is.

 

Verlichting

Om sfeer aan de overkapping te geven is verlichting essentieel. Vaak zijn de overkapping en tuinkamer al uitgerust met dimbare en afstandsbediende lichtspots (ledverlichting). Extra sfeer ontstaat met andere typen lampen met dimmers. Een mooie hanglamp of kroonluchter boven de eethoek of lampen op een voet bij de loungeset. Ook een lichtsnoer met lampjes is erg gezellig onder een overkapping.

 

Geef uw tuinkamer of overkapping (tijdelijk) een andere functie.

  • Tijdelijke kwekerij
    Gebruik de overkapping of de tuinkamer om bloem- en groentezaden of dahlia’s te laten ontkiemen en voorkweken. Er is genoeg licht, zodat de planten alvast kunnen groeien en laten wennen aan buitenlucht, om ze daarna in de moestuin te plaatsen.
  • Leeshoek
    Creëer een leeshoek met een heerlijke luie stoel en verzamel alle nog te lezen boeken en magazines bij elkaar. Zet een kop koffie of thee en begin met lezen
  • Atelier of workshopruimte
    Maak van de tuinkamer of overkapping een ruimte om hobby’s uit te oefenen, zoals sterrenkijken, schilderen, bridgen of yoga.
×

Inspiratie boek aanvragen

Ontdek ons aanbod in alle rust, én in uw luie zetel. Onze brochure toont u een waaier aan mogelijkheden voor uw tuin, terras of balkon. Ook bieden we een kijkje achter de schermen van ons productieproces, waar alles draait om kwaliteit en maatwerk.

Gratis inspiratieboek