Op bezoek Bij Richard van Kray in Drunen. Richard woont in een authentieke boerderij uit 1899 en liet dit voorjaar de overkapping aan zijn stijlvolle woning uitbreiden met een glazen wandsysteem. Hij koos voor glazen wanden aan de voorzijde en Steel-ART Design als zijwand. Het resultaat is een smaakvolle ruimte waar gewoond én gewerkt wordt, en die in de zomermaanden toch helemaal open kan.

De omgeving doet iets met je
Richard is een veelgevraagd spreker, trainer en de schrijver van het boek ‘Sales vanuit je Hart’. Sinds coronatijd werkt hij voornamelijk vanuit huis. Presentaties en trainingen voor grote groepen geeft hij tegenwoordig via internet vanuit zijn tuinkamer. “Nu we veel online samenwerken, zoals met Teams, zie ik dat veel mensen hun achtergrond blurren, bij mij hoeft dat niet. Ik krijg veel positieve reacties op deze plek. De omgeving doet wel echt iets met je. Dit is natuurlijk ook wel een hele fijne plek om te werken, daar ben ik me goed bewust van. Ik kan me ook voorstellen dat mensen die dag in dag uit binnen in een donkere, kleine ruimte zitten, moeite hebben met thuiswerken.”

Thuiswerken
Ondanks dat Richard de energie van het werken met groepen en het geven van presentaties mist, heeft thuiswerken ook wel zo z’n voordelen. “Voorheen had ik nog wel eens een afspraken in Amsterdam, die viereneenhalf uur reistijd heb ik nu niet meer, ik kan nu online drie afspraken doen met relaties. Soms ontvang ik ook wel mensen hier, naast mijn kantoor in Den Bosch, maar veel afspraken gaan toch echt wel online. Er is online eigenlijk veel meer mogelijk dan ik op voorhand dacht en het geven van webinars is echt wel heel erg leuk.”

Honderd procent bullseye
Het idee om de overkapping af te dichten met een glazen wandsysteem ontstond in januari 2020. Richard bracht veel tijd onder de overkapping door en wilde iets met deze plek doen. “Eventueel de muur bij de keuken openbreken, maar dat had best veel gevolgen voor de constructie van het huis. Als we iets doen, dan willen we het wel goed doen, en anders niet. Byate, mijn vrouw is toen goed gaan zoeken op Google en toen kwamen we bij Metalura uit. We bezochten de showroom en toen was het eigenlijk honderd procent bullseye. Daar vonden we wat we voor ogen hadden en het klikte met Jan Bouters, onze verkoopadviseur van Metalura.”

Mooi uitgelijnd en in balans met het huis
In februari is een van de engineers van Metalura bij Richard en Byate komen inmeten. “De engineer heeft echt goed gekeken naar de situatie bij ons thuis, naar de looproute en naar het formaat van de glazen wanden. Alles is nu mooi uitgelijnd en in balans met het huis. Een groep van vijf monteurs, inclusief een voorman die alles goed aanstuurde, heeft begin maart alles zeer nauw gezet. Dat ging echt heel erg ‘smooth’. Eind maart zijn ze nog een keer terug geweest voor de puntjes op de i, dat houd je toch, maar alles is echt goed opgeleverd.”
Eigenlijk wilde Richard aan beide zijden Steel-ART panelen, maar Byate was het hier niet mee eens, vertelt hij. “We hebben nu aan de voorzijde glazen panelen en aan de andere zijde Steel-ART. Ik ben heel blij dat we het zo gedaan hebben, omdat het zo heel veel ruimte geeft. Glas en licht doen iets met een mens.”

Biokachel voor warmte
Byate heeft de ruimte smaakvol ingericht. “Ze is daar altijd wel mee bezig. Het is een prettige plek om te verblijven. Ook als het wat frisser is, is het met de biokachel en een olieradiator als back-up zeer aangenaam. We hebben niet voor een serre gekozen, omdat we met de glazen wanden bij mooi weer alles gewoon nog als voorheen open kunnen zetten. Ook de wand met Steel-ART Design kan helemaal geopend worden. Na de plaatsing van de glazen wanden hebben we in het voorjaar al een aantal koude dagen gehad, ook toen was het hier prettig. Alleen als het waait, voel je iets van de kou tussen de glaswanden door als je echt voor het glas staat, maar de isolatie tussen de panelen houdt veel tegen.” Richard vertelt dat sinds de glazen wanden zijn geplaatst, ze elke dag in de tuinkamer hebben gegeten. “Terwijl we binnen in huis, toch echt een mooie eetruimte hebben.”

×

Inspiratie boek aanvragen

Ontdek ons aanbod in alle rust, én in uw luie zetel. Onze brochure toont u een waaier aan mogelijkheden voor uw tuin, terras of balkon. Ook bieden we een kijkje achter de schermen van ons productieproces, waar alles draait om kwaliteit en maatwerk.

Gratis inspiratieboek