In gesprek met Rob Rozendaal en Lennart Rozendaal. De beide broers vormen een montageteam gespecialiseerd in projecten met tuinkamers.

Hoe specifieker het project, des te leuker het werk
De broers Rob (37) en Lennart (22) Rozendaal werken beide als monteur bij Metalura in een montageteam gespecialiseerd in projecten met tuinkamers. Echt iets moois neerzetten is het leukste aspect van hun vak. Hoe specifieker en unieker het project, hoe groter de uitdaging, des te leuker het werk. Hun specialisme ligt echt in de plaatsing van tuinkamers. Soms helpen beide broers ook bij andere projecten voor balkonbeglazing of windschermen, maar hun hart ligt bij tuinkamerprojecten, zowel groot als klein.

Plezier in het werk
Rob: “Het leukste aan de tuinkamerprojecten is dat we lekker buiten werken. We hebben veel contact met mensen en het werk is echt afwisselend. We komen op veel plaatsen en hebben veel vrijheid. Nu werken we op een van de grootste projecten van Metalura. We bouwen een poolhouse van ongeveer 22 meter lang en 10 meter breed. Over een zwembad plaatsen we een glazen tuinkamer met schuifwanden van satijnglas. Hiervoor hebben we ongeveer 15 plaatsingsdagen. Het leggen van de glazen dakplaten deden we met vier collega’s. Daarbij kregen we versterking van twee collega’s van het hoofdkantoor van Metalura. In een dag legden we ongeveer 150 m2 aan glaspanelen van ongeveer 85 kilo per stuk. Daarna werkten we nog vier dagen met z’n drieën. Dan schiet het op.”

Betrokken bij elk project
Het ontwerp van dit poolhouse is samen met engineer Dirk de Bruijn uitgewerkt. Hij tekende het project uit en liet het produceren. Rob: “Tijdens het voortraject en dan met name het inmeten van het poolhouse, keken we samen naar de mogelijkheden en aandachtspunten.Na de ontwikkeling van de tekeningen en de productie van de materialen in de fabriek van Metalura, konden wij de tuinkamer gaan opbouwen. Hierin kregen we van het hoofdkantoor de volledige vrijheid alles zo efficiënt en optimaal mogelijk aan te pakken.

De engineer Dirk is tijdens de plaatsing twee keer naar het project komen kijken of alles goed verliep en klopte. Dit is zo erg prettig werken. Zeker als er veel bij komt kijken. De eigenaar van dit project had meer wensen die door andere partners zijn ingevuld. Er waren op een gegeven moment 11 mensen aan het werk rond de tuinkamer. Daarbij hielden wij ook de supervisie. We zijn dan niet alleen met onze eigen opdracht bezig, maar kijken ook of de rest rondom het project goed verloopt. Het doel is tenslotte een topproject op te leveren waarover iedereen helemaal tevreden is.”

Benelux breed
Lennart: “Bij Metalura heeft iedere productgroep zijn plaatsingsteam en bij behorende expertise. Soms springen we bij als andere collega’s hulp nodig hebben op een project of als we inlopen op andere projecten. Dan kan het zijn dat we ook windschermen plaatsen of balkonbeglazing aanbrengen, maar tuinkamers zijn toch leuker om te doen. We bouwen echt aan een constructie en we zetten echt iets neer. Meestal plaatsen we tuinkamers aan huizen, vaak in Nederland en België. Afgelopen zomer plaatsten we ook twee tuinkamers in Luxemburg. Soms kiezen mensen ook voor een losstaande tuinkamer, zoals in dit project.”

×

Inspiratie boek aanvragen

Ontdek ons aanbod in alle rust, én in uw luie zetel. Onze brochure toont u een waaier aan mogelijkheden voor uw tuin, terras of balkon. Ook bieden we een kijkje achter de schermen van ons productieproces, waar alles draait om kwaliteit en maatwerk.

Gratis inspiratieboek