Met een klein balkon kunt u meer dan u denkt! Niet iedereen is gezegend met een groot balkon. En dat is ook helemaal niet erg. Het gevoel van ruimte en comfort hoeft niet samen te hangen met de grootte van het balkon.

Door een balkon in te richten met de juiste balkonmeubels, balkonbeglazing en woonaccessoires ontstaat een fijne en gezellige ruimte, die u toch elke dag kunt gebruiken. Metalura geeft u daarom een aantal tips hoe u een klein balkon gezellig, comfortabel en toch ook functioneel inricht.

Klein maar fijn
Een klein balkon hoeft helemaal geen beperking zijn, maar kan juist een verrijking zijn door de juiste keuzes te maken en alleen voor spullen te kiezen die u écht mooi vindt. Kleurgebruik en piekfijne details maken de beschikbare ruimte helemaal eigen, want details komen in een kleine ruimte veel beter naar voren dan in een grote.

Balkonbeglazing
Met balkonbeglazing kunt u elke dag van het balkon gebruikmaken, ook als de ruimte klein is. Lekker koffiedrinken, beschut achter het glas of lekker met de wanden een stukje open in de zon genieten van een frisse wind. Op maat gemaakte glazen wanden schuiven eenvoudig open en dicht, wat ervoor zorgt dat u in weer en wind van uw uitzicht kunt genieten. Geen geluidshinder meer van het verkeer dat over de weg voorbijkomt en beglazing isoleert, waardoor er minder energieverlies is.

Ronde vormen
Wie een kleine ruimte volume wil geven, kiest voor ronde vormen, zoals een rond vloerkleed, een ronde tafel of spiegel. Minder hoeken betekent meer luchtigheid.

Lekker zitten
Balkonmeubels zijn minimalistisch en functioneel, ze zijn niet te groot en vaak eenvoudig weg te rollen of in te klappen. Liever echt relaxen op het balkon? Kies dan voor een kleine loungeset in een hoek om genoeg beweegruimte over te houden.

Ga de hoogte in
Onmisbaar op een klein balkon zijn planten en daarmee is het eindeloos te variëren. Hangplanten, tafelplanten, plantenbakken aan de rand van het balkon of juist grote staande planten. Stem alles af op je smaak, maar denk ook aan de hoeveelheid zon en schaduw die het balkon de planten biedt.

Door de hoogte in te werken, ontstaat er meer ruimte en sfeer. Wanddecoratie en plantenrekken maken het gezellig, en lekker groen. En met verschillende lagen groen krijgt u meer diepte op het balkon. Zet bijvoorbeeld potten neer of hoge boompjes. Of een kleine kas om zelf kruiden te kweken.

Sfeer creëren
Echt knus maken? En ‘s avonds ook van het balkon genieten? Dan is verlichting essentieel. Hang sfeervolle lampionnen en lampjes op. Let er wel goed op of de verlichting geschikt is voor buiten. Eenheid op het balkon ontstaat ook door een mooie vloer, zoals met houten terrastegels.

En tenslotte, een eigen stijl ontstaat door de keuze van persoonlijke balkon- en woonaccessoires, zoals kleurrijke kussens, decoratie aan de wand, een rond vloerkleed, mooie vazen of een zomers servies.

×

Inspiratie boek aanvragen

Ontdek ons aanbod in alle rust, én in uw luie zetel. Onze brochure toont u een waaier aan mogelijkheden voor uw tuin, terras of balkon. Ook bieden we een kijkje achter de schermen van ons productieproces, waar alles draait om kwaliteit en maatwerk.

Gratis inspiratieboek