Metalura realiseert de mooiste balkonkamers. Maar hoe laat u deze ruimte nog meer tot zijn recht komen? Met deze tips en adviezen om uw balkonkamer optimaal te benutten, wordt de balkonkamer snel de meest favoriete ruimte van uw appartement of woning.

De basis: een mooie balkonvloer voor een luxe uitstraling
Een goed begin is het halve werk, oftewel een mooie vloer is de basis van uw ideale balkon. U kunt uw balkonvloer verven maar er zijn ook special tapijten en tegeltjes ontwikkeld voor balkons. Wilt u een luxe én sfeervolle optie? Ga voor hout! Hout is erg populair en met mooie houten kliktegels heeft u in korte tijd de buitenruimte waar u al zolang naar op zoek bent.

Comfort: Kies de juiste (zit) meubels
Eén van de belangrijkste elementen voor een balkon zijn meubels die goed aansluiten bij uw wensen. Wilt u lekker loungen met een goed glas wijn? Dan kunt u voor een aangename/knusse bank gaan. Wilt u er lekker kunnen dineren? Dan is een mooie (grote) tafel met stijlvolle, comfortabele stoelen zeker een must! Wilt u daarbij ook lekker een boek kunnen lezen in de zon? Dan is een hangstoel of schommelstoel iets wat zeker in uw balkonkamer niet mag ontbreken!

Sfeer: Pas buiten aan op binnen (of andersom)
Een balkonkamer is eigenlijk een verlengstuk van uw woning waardoor het naast stylish ook praktisch is om deze in dezelfde stijl als de woning in te richten. Zo komt er eenheid in uw binnen- en buitenruimte en kunt u daarnaast ook gemakkelijk uw meubelen van binnen af en toe wisselen met die van ‘buiten’.

Meer sfeer: Buiten naar binnen
Wilt u meer buiten naar binnen? Dan kunt u, uw balkon eenvoudig omtoveren tot een groene oase waar u zich altijd in een tuin waant. U kunt deze binnentuin creëren door bijvoorbeeld mooie hangplanten aan de reling te hangen of aan de wanden verticaal te tuinieren. Om meer diepte in uw balkon in te bouwen, kunt u gebruik maken van verschillende lagen groen door potten neer te zetten of hoge boompjes.

Licht: Sfeerverlichting
Creëer nog meer sfeer met de juiste verlichting! Naast dat het functioneel is om ’s avonds langer te kunnen blijven zitten, is het ook erg gezellig om uw balkon te verlichten.
Kies voor een romantisch lichtsnoer of juist een stijlvolle designlijn voor boven de tafel of leeshoek.

De puntjes op de i: de extra’s
Planten, verlichting en meubelen zijn erg belangrijk, maar om van uw balkon de perfectie leefruimte te maken heeft het net even dat extraatje nodig in de vorm van kussentjes, plaids en mooie woonaccessoires. Kussentjes en plaids op de bank of in de stoelen en ook een mooi vloerkleed, geven uw balkon het huiselijke wat u binnen ook heeft. Verder kunt u het balkon inrichten met mooie accessoires zoals kaarsen, een schilderij of mooie foto’s.

×

Inspiratie boek aanvragen

Ontdek ons aanbod in alle rust, én in uw luie zetel. Onze brochure toont u een waaier aan mogelijkheden voor uw tuin, terras of balkon. Ook bieden we een kijkje achter de schermen van ons productieproces, waar alles draait om kwaliteit en maatwerk.

Gratis inspiratieboek