We zijn nabij Houten op bezoek geweest bij de eigenaar van een Comfort tuinkamer. We vroegen naar zijn ervaringen met de tuinkamer en waarom hij voor Metalura en dit model koos.

“Toen ik klein was, kwamen we bij mensen thuis in de buurt van Haarlem. Zij hadden een serre, zo’n ronde met veel glas. Dat gevoel, als de zon erop stond, herinner ik me goed. En ook de lichtinval. Dat beeld is altijd blijven hangen.
Sinds een jaar, heb ik eindelijk ook zelf zo’n ruimte. Een Comfort tuinkamer waar we erg veel plezier van hebben. We kozen voor dit model omdat het eigenlijk het beste bij mijn woning paste. Mijn huis heb ik zelfgebouwd. Daarom wilde ik ook de tuinkamer in een stijl die de woning en het aanzicht niet te veel zou veranderen.
Via een advertentie in de krant kwam ik bij Metalura in Alblasserdam uit. Ik vond het vooral heel prettig dat het team van Metalura een goed verhaal had. Ze dachten in het ontwerp mee met mijn wensen. Deze kleur koos ik op advies van mijn overbuurman, hij is architect. Ik dacht zelf eerst aan groen, maar hij adviseerde me deze kleur, die eigenlijk heel erg gangbaar is, maar heel goed bij het huis past. Het geeft een stoere look.

Het dak op mijn woning en op de schuren van mijn bedrijf steekt overal een stukje uit. Dat geeft een bepaald aanzicht en dat wilde ik gelijk houden als ik een tuinkamer liet aanbouwen. Bij Metalura dachten ze goed mee in het design en de mogelijkheden. Zo heeft de tuinkamer eenzelfde oversteek. Over de plaatsing bij mij thuis ben ik ook erg tevreden, en de dingen die tegenzaten, losten ze uitstekend op. De monteurs Tom en Teun hebben echt goed werk geleverd.
Het mooie aan deze tuinkamer vind ik dat de glazen wanden echt geen kieren hebben. Alles sluit goed aan. We hebben ook spotlights in de tuinkamer, we begonnen met vier, maar dat gaf te weinig licht. Nu hebben we acht spots en dat geeft een mooie sfeerverlichting. Het schoonmaken van het glazen dak is eenvoudig. Ik zet een houten ladder en maak met name als het regent graag even het dak schoon, dan spoelt alles meteen weg, of ik pak de tuinslang. Ideaal.

De tuinkamer is een plek waar we vooral in de zomermaanden veel zitten, maar ook nu het naar de winter gaat is het er overdag heerlijk als de zon erop staat. We hebben er erg veel plezier van. Als het mogelijk is eten we er samen. De tuinkamer is sfeervol aangekleed en een centrale plek op mijn terrein. De honden hebben het er ook erg naar hun zin, vanuit de tuinkamer kunnen ze alles goed overzien.”

×

Inspiratie boek aanvragen

Ontdek ons aanbod in alle rust, én in uw luie zetel. Onze brochure toont u een waaier aan mogelijkheden voor uw tuin, terras of balkon. Ook bieden we een kijkje achter de schermen van ons productieproces, waar alles draait om kwaliteit en maatwerk.

Gratis inspiratieboek