Barbecueën! Als het in de lente en de zomer lekker weer is, eet u vaker buiten. En wat kunt u dan het beste doen? De barbecue aanzetten! Metalura geeft u een aantal lekkere tips om samen met een klein gezelschap, de hele familie, de buurt of een vriendengroep aan tafel te gaan.

  1. Kruiden en smaken
    Kies voor elk gerecht de beste kruiden en smaken:
  • Vis: Bieslook, peterselie, dille, citroen en koriander
  • Rund: Salie, tijm, mosterd, mierikswortel en rozemarijn
  • Varkensvlees: Mosterd, maggi (lavas), dragon en bieslook
  • Kip: Citroen, paprika, mierikswortel, mosterd en basilicum
  • Groente: Peterselie, bieslook, dille, oregano en komkommerkruid

 

  1. Marineertijd voor barbecue recepten:
  • Kip en varkensvlees 3 uur
  • Rund en lam 5 uur
  • Vis 1 uur, vis met huid 2 uur
  • Groenten 1 uur

 

  1. Om tijdens het barbecueën extra smaak en geur toe te voegen kunt u houtsnippers met rooksmaak of vuurkruiden gebruiken. Deze strooit u dan over het vuur.
  2. Barbecueën met spiesen? Snijd dan de groenten en vlees in even grote stukken, dab is alles tegelijk gaar.
  3. Heeft u eerst vis bereid en wilt u daarna vlees bakken? Wrijf dan het rooster in met een halve citroen. Dit neutraliseert de vissmaak op het rooster.
  4. Blijft het vlees aan het rooster plakken? Wacht dan rustig tot het zelf loslaat, na een paar minuten gebeurt dit vanzelf.
  5. Extra schoonmaaktip!
    1. Als u het rooster na het barbecueën in het gras legt en dit een nachtje laat liggen, zorgt de dauw ervoor dat het meeste vuil al wordt losgeweekt!
    2. Ook een citroentje over het rooster heen halen, maakt het nog makkelijker schoon.
×

Inspiratie boek aanvragen

Ontdek ons aanbod in alle rust, én in uw luie zetel. Onze brochure toont u een waaier aan mogelijkheden voor uw tuin, terras of balkon. Ook bieden we een kijkje achter de schermen van ons productieproces, waar alles draait om kwaliteit en maatwerk.

Gratis inspiratieboek