Home / Inspiratie / Terraskamer Uddel

Terraskamer Uddel

Uddel

Deze familie had de wens om al langer ‘buiten’ te wonen. In 2015 vonden ze aan de rand van het Veluwse dorp Uddel een fantastisch perceel van 7500 m2 met daarop een oud boerderijtje uit 1926. Het boerderijtje voldeed niet aan de huidige woonwensen. Daarom werd een nieuwe boerderij gebouwd, maar wel in oude stijl met een nostalgische, oude eikenconstructie (afkomstig uit Franse wijnhuizen) en tweedehands metselstenen uit België.

Bij de bouw werd direct een veranda aan het huis gebouwd, om buiten met binnen te verbinden. Optimaal van het buitenleven genieten, was een grote wens. Grazende koeien, mekkerende schapen, de dauw op de weilanden in de ochtend; allemaal even prachtig! Maar toch werd de veranda niet veel gebruikt. Ook midden in de zomer koelt het in Nederland ’s avonds vaak snel af en een weids uitzicht is fantastisch, maar de wind heeft ook vrij spel.

Op zoek naar een oplossing, kwam de familie bij Metalura terecht. Hun wens, beschutting tegen de wind, maar met behoud van het landelijke karakter, kon Metalura realiseren met haar opvouwbare terrasbeglazing op maat.

De familie geeft zelf aan: ‘De opvouwbare terrasbeglazing van Metalura is ongeveer de beste investering geweest van het hele nieuwbouwproject. We zitten heerlijk beschut, terwijl de contouren van de veranda goed zichtbaar zijn gebleven. Is het warm, dan schuiven we de wanden open en is onze veranda weer als voorheen. Onze woonkamer, die ook heel aangenaam is, gebruiken we bijna niet meer. We zitten van mei tot oktober buiten. We ontbijten er en sluiten ’s avonds bij de haard af met een goed glas wijn. En we zijn niet de enigen die enthousiast zijn, want inmiddels hebben nog drie vrienden in de regio gekozen voor deze oplossing.’


Meer informatie over Glazen wandsystemen >
Boordevol inspiratie

Gratis inspiratieboek

Meer dan 60 pagina’s boordevol inspiratie zijn bijna van u! Lees alles over tuinkamers, terrasbeglazing, windschermen en balkonbeglazing. Vul hieronder uw gegevens in. U ontvangt binnen een paar dagen ons gratis inspiratieboek thuis.

Direct aanvragen
×

Inspiratie boek aanvragen

Ontdek ons aanbod in alle rust, én in uw luie zetel. Onze brochure toont u een waaier aan mogelijkheden voor uw tuin, terras of balkon. Ook bieden we een kijkje achter de schermen van ons productieproces, waar alles draait om kwaliteit en maatwerk.

Gratis inspiratieboek