Je balkon inrichten

Arga de Bruin | 23 juni 2014

Efficiënt én leuk inrichten is een kunst. Zeker wanneer je slechts over een kleine oppervlakte beschikt. Maar laat dat je niet tegenhouden. Want ook jouw balkon kan met een paar eenvoudige tips omgetoverd worden tot een klein, maar wel erg leuk tuintje.

Begin met opruimen. Het balkon is vaak een van de minst gebruikte plekken van het huis, en daarmee een handige extra opbergruimte. Haal alles eens van het balkon af en maak de boel flink schoon. Wanneer je dat hebt gedaan, is het tijd om te kijken naar de inrichting van het balkon.

Balkonvloer

Vaak bestaat de vloer van het balkon uit cement. Dit oogt vaak koud en maakt het een stuk minder aantrekkelijk om buiten te gaan zitten. Om wat warmte op je balkon te brengen, kun je kiezen voor bijvoorbeeld een mooie houten balkonvloer. Deze vloer bestaat uit houten ‘tegels’ met afmetingen van 40 x 40 of 50 x 50 cm. Een houten vloer geeft vaak veel sfeer en warmte. Natuurlijk kun je ook kiezen voor gewone terrastegels. Let er dan wel op dat de tegels nietgeglazuurd zijn. Door inwaaien of inregenen van neerslag zou de balkonvloer levensgevaarlijk glad kunnen worden. Kies dus altijd voor een ruw oppervlak.

a2aa7dd97dloungen-op-balkon

Balkoninrichting

Bij de inrichting van je balkon is het belangrijk dat je kiest voor een paar praktische en mooie objecten. Door te veel ‘rommeltjes’ wordt je balkon al snel te vol en te druk. Bedenk daarbij waarvoor je het balkon wilt gaan gebruiken; wil je werken aan je kleurtje, of wil je er een kleine kruidentuin houden? Zo weet je al snel wat je nodig hebt om je balkon in te richten. Het balkon is een verlengstuk van je huis, dus houd de inrichting in dezelfde stijl als je interieur binnen. Zo creëer je een rustig geheel.

02d6d3cbbbgezellig-balkon

Balkonbeglazing

Als de ruimte van je balkon het toelaat, kun je kiezen voor praktische balkonbeglazin. Deze beglazing bestaat uit enkele mobiele verschuifbare panelen, die je naar wens open of dicht zet. Zo kun je zelfs als het buiten regent, toch genieten van de heerlijke buitenlucht.

e834263be2eten-op-balkon (1)

Door: Arga de Bruin
Vorig bericht Volgend bericht