Halve Beglazing
Beglazing op balustrade

Stijlvolle beglazing voor meer comfort

Experience Center bezoeken

Beglazing op balustrade

Doordacht design, volledig vrij uitzicht

Lekker uit de wind op uw balkon. Balkonbeglazing op de balustrade of borstwering maakt uw ruimte volledig windvrij, zodat u een plek heeft waar u beschut een kopje koffie kan drinken, rustig de krant lezen of even ontspannen in de zon. Balkonbeglazing op de balustrade kan aan de binnenzijde of op de balustrade in verschillende hoogtes geplaatst worden, zodat er een gesloten ruimte ontstaat en u altijd van uw uitzicht kunt genieten. De kaderloze beglazing zorgt voor volledig vrij uitzicht, open of dicht en dankzij het draai-/vouwsysteem is de balkonbeglazing eenvoudig te openen en tegen de gevel te plaatsen.

Halve Beglazing Opties
Kleuren

Beglazing op balustrade

Profielen in alle RAL-kleuren beschikbaar.

Montage

Beglazing op balustrade

Meerdere montagemogelijkheden afhankelijk van de situatie.

Draai-/vouwsysteem

Beglazing op balustrade

Alleen beschikbaar als draai-/vouwsysteem

Hoogte

Beglazing op balustrade

Het glas is leverbaar in diverse hoogtes, maatwerk is vanzelfsprekend.

Glas

Beglazing op balustrade

Gehard veiligheidsglas in de glasdikte 8, 10, 12 en 15 mm.

Beglazing op balustrade

Specificaties

Balkonbeglazing voor op de balustrade of borstwering is aanpasbaar en te plaatsen op de bestaande situatie, zodat de wind niet langer van invloed is op uw balkon. De balkonbeglazing kan op verschillende manieren gemonteerd worden, aan de binnenzijde van uw metalen spijltjes of gaatjes balustrade, boven op een gemetselde borstwering of op uw bestaande glazen balustrade. Dit type balkonbeglazing is uitermate geschikt als verdiepingshoge beglazing niet mogelijk is. Het gehard veiligheidsglas is zevenmaal sterker dan normaal glas en beschikbaar in 8, 10, 12 en 15 mm. Metalura doet altijd een toetsing middels windberekening om de glasdikte te bepalen.

Beglazing op balustrade

Extra opties

Balkonbeglazing van Metalura is toepasbaar op verschillende typen balustrades en borstweringen, hiervoor zijn diverse systemen beschikbaar. Balkonbeglazing voor op de balustrade of borstwering is altijd maatwerk en aanpasbaar aan uw situatie, zowel de hoogte als de dikte van het glas. Metalura houdt hierbij rekening met de windbelasting. Naast transparantglas is satijn (privacyglas) ook een mogelijkheid.

Glas

Gehard veiligheidsglas in de glasdikte 8, 10, 12 en 15 mm.

Comfort

Energiebesparend en duurzaam voor de gevel.

Oersterk

Bestand tegen windkracht 12.

Slimme beglazing

Draai-/vouwsysteem met ruimtebesparende slim-fit profielen.

Isolerende werking

Vermindering van geluid op de gevel en warmteverlies uit de woning.

Functioneel

Gemakkelijk te openen glazen panelen geschikt voor elk balkon.

Project uitgelicht

Beglazing op balustrade project

Sassenheim

De bewoners van dit appartementencomplex wilden aan de voorzijde meer gebruik van hun bestaande balkon maken. Hiervoor kozen zij voor beglazing op de balustrade, gemonteerd aan de binnenzijde op een rail. De glazen panelen kunnen daardoor gemakkelijk geopend worden, als de weersomstandigheden zich daarvoor lenen en in een hoek worden geplaatst. Als de wanden gesloten zijn, treedt er ook een geluidsreductie op van het wegverkeer aan de voorzijde. Het resultaat is een extra comfortabele leefruimte.

Bekijk meer projecten

Interview

De Lange Akker

“Ik zit uit de wind, maar het balkon is nog steeds ruimtelijk en licht.”

Rondom het monumentale gebouw de Lange Akker in Berkel-Enschot ligt een unieke woonomgeving; twee ruim opgezette seniorenappartementencomplexen in een grote tuin met oude bomen. Beide appartementencomplexen zijn gebouwd in de stijl van de in 1920 gebouwde Rijksmonumentale villa ‘De Lange Akker’. De appartementen kennen een hoog afwerkingsniveau. Een zeer hoge isolatiewaarde met een laag energieverbruik, prachtige buitenruimtes inclusief ruime, overdekte balkons.

Lees het volledige artikel
Interview

Laat je inspireren!

Stijltips!
Aangenaam uit de wind

Er is meer vraag naar balkonbeglazing dan ooit. Balkonglas is een mooie oplossing om een extra kamer aan je appartement toe te voegen. Er ontstaat een beschutte buitenruimte.

De basis
Rondom de Lange Akker in Berkel-Enschot staan twee ruim opgezette seniorenappartementencomplexen.

De complexen hebben ruime, overdekte balkons. Om op deze balkons de leefruimte te vergroten, hebben een aantal bewoners voor balkonbeglazing van Metalura gekozen.

Sfeer
Pas buiten aan op binnen (of andersom)

Een balkonkamer is eigenlijk een verlengstuk van uw woning waardoor het naast stylish ook praktisch is om deze in dezelfde stijl als de woning in te richten. Zo komt er eenheid in uw binnen- en buitenruimte en kunt u daarnaast ook gemakkelijk uw meubelen van binnen af en toe wisselen met die van ‘buiten’.

VRAAG DIRECT UW Gratis inspiratiemagazine aan

Meer dan 60 pagina’s boordevol inspiratie zijn bijna van u! Lees alles over tuinkamers, terrasbeglazing, windschermen en balkonbeglazing.

Gratis inspiratiemagazine aanvragen
Metalura Allure

Zekerheden

De zekerheden van Metalura

Dankzij de zekerheden van Metalura kunt u de zorgeloos genieten van elke dag.

Snelle levertijden

Montage door eigen vaklieden

Ontwerp en engineering in huis

100% Maatwerk

10 Jaar garantie + service

100% Nederlands product

Metalura Service
Metalura Balkonbeglazing Contact
Balkonbeglazing van Metalura Vragen aan onze productspecialist? Bel: 088 - 1330430
Levertijd Levertijd in overleg
Gratis inspiratiemagazine Offerte aanvragen
Metalura Vogel