Metalura-ontwikkeling

Altijd in ontwikkeling. Metalura blijft innoveren.

06 april 2022
Leestijd: 3 min.

Van een staalconstructiebedrijf dat door twee man in 2008 opgestart is, is Metalura doorontwikkeld naar een innovatief bedrijf dat gespecialiseerd is in uiterst duurzame glasoplossingen van onderscheidende kwaliteit. In bijna 15 jaar tijd heeft Metalura vele mijlpalen bereikt.

Staalconstructiebedrijf
“Metalura heeft de afgelopen jaren niet stilgezeten. Innovatie is een belangrijke kernwaarde. Het bedrijf is volop in beweging en blijft zich ontwikkelen.” Albert van de Breevaart, algemeen directeur bij Metalura: “Metalura is in 2008 in Hardinxveld-Giessendam begonnen als staalconstructiebedrijf. Een commerciële en een technische man startten samen met het ontwerpen en produceren van slimme glassystemen en balkonbeglazing. In 2012 verhuisde het bedrijf naar Alblasserdam omdat de toenmalige locatie te klein werd. Sindsdien zijn er veel nieuwe producten aan het assortiment toegevoegd en is Metalura uitgegroeid naar een personeelsbestand van zeventig mensen.”

Het bedrijf is volop in beweging en blijft zich ontwikkelen

windschermen-vierkante-palen-plaatsing-metalura

Kwaliteit
“In het najaar van 2021 was ik op een zaterdag in het Experience Center aanwezig als verkoopadviseur”, vertelt Albert. Er kwam toen een wat oudere man naar hem toe. “Hij was denk ik in de tachtig en vertelde dat hij de eerste balkonbeglazingsklant van Metalura was. Dat is in 2008/2009 geweest. Hij ging nu verhuizen naar een ander appartement en hij ‘moest’ Metalura beglazing hebben, omdat het balkonbeglazingsysteem er nu nog net zo bij stond als toen het werd opgeleverd. Hij kon de beglazing nog steeds met één vinger openen of sluiten. Dat wilde hij nu weer. Dat is mooi, daar staan we voor.”

Innoveren
Altijd dezelfde kwaliteit kunnen leveren en innoveren komt voort uit de drive om het morgen beter te doen dan vandaag, licht Albert toe. “We hebben veel contact met onze leveranciers, daar kunnen we veel van leren, zij maken ook ontwikkelingen door. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking sinds 2009 met LOA Deege, een bedrijf uit Klundert dat de voorbehandeling en poedercoating verzorgt van de profielen vanMetalura. We maken graag gebruik van de kennis die bij onze partners aanwezig is. Dit geldt ook voor Steinfort, onze glasleverancier. We spreken veel over innovatie. Wat kan je nog meer met glas, welke ontwikkelingen zitten er in glas en hoe kunnen we met Metalura hier gebruik van maken?

Durven proberen
Albert vervolgt: “We luisteren ook goed naar onze klanten, daar leren we ook van. Soms is er een extra behoefte en kijken we of we die ook kunnen vervullen. Dat is innoveren. En ook durven te proberen. Bij Metalura is niets gek genoeg.”

Metalura-ontwikkeling-IMG_7663
Metalura-ontwikkeling_7575

Persoonlijk ontwikkelplan
Niet alleen het bedrijf groeit. Ook medewerkers kunnen zich bij Metalura in hun functie maar ook buiten hun functie ontwikkelen. Albert: “Een mooi voorbeeld zijn de productiemedewerkers die nu met hun kennis van het programma SolidWorks de CNC-machine automatisch kunnen aansturen, productiemedewerkers die ook mee op montage gaan en collega’s van de glasassemblage die meewerken bij de railassemblage. Zo proeven collega’s van elkaars werkzaamheden en kunnen ze zich ontwikkelen zoals ze dat willen. Dan stellen we een persoonlijk ontwikkelplan op. Metalura biedt de mogelijkheid om binnen het eigen vakgebied of naar een andere functie door te groeien door jezelf breder te ontwikkelen. We bieden onze medewerkers de mogelijkheid om intern maar ook extern opleidingen te volgen. Bij Metalura heb je de regie over je eigen loopbaan.”

De Metalura Academy
Wat ook op de agenda staat is de ontwikkeling van de Metalura Academy. Albert: “Een ontwikkelplan voor technische studenten die bij Metalura kunnen leren en werken en uitzicht hebben op een vaste baan. Ook zijn we bezig met samenwerkingen met scholen. Dit zullen we in de toekomst verder uitrollen.”

inspiratie-lookbook

Bekijk de projecten
In ons lookbook

Bekijk het lookbook

Privacy Settings